Blog

Pozvánka na sériu workshopov v tehotenstve a po pôrode

Milé dámy, naši priatelia z Vitalclinic si v rámci starostlivosti o mamičky, pre vás pripravili sériu workshopov na témy, ktorým sa v ich praxi venujú. Veríme, že ich absolvovanie vám pomôže pripraviť sa na pôrod a tiež na ľahšie zvládnutie obdobia tehotenstva.

31. január, 12:00 - 13:30: Workshop - Starostlivosť o mamičky, 2.trimester

"Workshop bude rozdelený do 2 častí. Prvá bude pozostávať z teórie, kde sa zameriame na priaznivé vplyvy a dôvody cvičenia v tehotenstve, popíšeme si možnosti fyzioterapie v období 2. trimestra, povieme si aké sú zásady pri cvičení, s akými problémami sa môžeme v 2. trimestri stretnúť a ako ich riešiť. V druhej časti sa naučíme správnu korekciu postúry tela, prakticky si vyskúšame zostavu cvikov na udržanie dobrej kondície, cviky zamerané na posilnenie svalov panvového dna a cviky na uvoľnenie svalového napätia a zmiernenie bolestí." Natália Vavrinská, Vitalclinic. Prihlášku nájdete tu.

starostlivost_o_mamicky_vitalclinic_IV

31. január, 9:30 - 11:00: Workshop - Diastáza po pôrode

"Na tomto workshope si posvietime na tému vytŕčajúceho bruška, odborne diastázu brušných svalov." Zuzana Pavlechová, Vitalclinic. Prihlášku nájdete tu.

Zuzana_Pavlechova_fyzioterapeut_rehabilitacia__Bratislava_diastaza_Fyzioportal.sk_(2)

7. február, 12:00 - 13:30: Workshop - Starostlivosť o mamičky, 3.trimester

"Z teórie si povieme, na čo je potrebné sa ku konca 3. trimestra zamerať, vysvetlíme dôležitosť bráničného dýchania, pevných a pružných svalov panvového dna, odporučíme vhodné i nevhodné pohybové aktivity a zameriame sa na komplikácie vznikajúce po pôrode. V praxi si ukážeme cviky vhodné pre tento trimester, pre prípravu na pôrod ako môžte začať cvičiť už v období šestonedelia." Natália Vavrinská, Vitalclinic. Prihlášku nájdete tu.

starostlivost_o_mamicky_vitalclinic_III

7. február, 9:30 - 11:00: Workshop - Panvové dno

"Náš workshop zameraný na svaly panvového dna bude rozdelený na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť - 30 min - povieme si čo je to panvové dno, o svaloch panvového dna, spolusúhra dýchania a panvového dna, aké prejavy má hypertonické a hypotonické panvové dno, časté gynekologické diagnózy a následné poruchy panvového dna, liečba a terapia. Praktická časť - 60 min. - ukážka cvičenia na svaly panvového dna podľa subjektívnych prejavov a slovnej anamnézy a samozrejme diskusia na záver." Zuzana Pavlechová, Vitalclinic. Prihlášku nájdete tu.

starostlivost_o_mamicky_vitalclinic

Všetky workshopy trvajú 1,5 hodiny. Počet miest v skupine je obmedzený na 3 osoby. Cena workshopu je 25 Eur.