Vypestujte si svoju vlastnú zeleninovú záhradu v januári: objavte 12 perfektných druhov zeleniny, ktoré môžete pestovať už teraz

Prečo si pestovať vlastnú zeleninovú záhradku v januári?

V tomto ročnom období, keď sú dni krátke a vládne chlad, sa možno pýtate, či sa dá záhradkárčiť. Odpoveď je áno! Január je ideálny mesiac na začatie výsadby určitej zeleniny , ktorej sa bude dariť v zimných podmienkach.

Nielenže vám to umožní obmieňať stravu, ale tiež ušetríte veľa peňazí na nákupoch.

12 druhov zeleniny na pestovanie teraz

Pestovanie zeleninovej záhrady v januári je možné, ak si vyberiete správnu zeleninu. Tu je zoznam dvanástich druhov zeleniny, ktoré môžete začať siať hneď teraz.

Cesnak

Cesnak je ideálna zelenina na pestovanie v januári. Vyžaduje si veľmi malú starostlivosť a má rád nízke teploty. Najlepšie je zasadiť ju do dobre priepustnej pôdy, aby sa zabránilo jej hnitiu.

Pažítka

Pažítke sa darí aj v zime. Môžete ho zasadiť do kvetináčov v interiéri a užívať si jeho vôňu a chuť po celý rok.

Špenát

Špenát je veľmi odolný voči chladu. Môžete ich začať vysievať už v januári a počas celého februára kvôli jarnému zberu.

Fazuľa

Od januára môžete sadiť fazuľu. Ocenia chlad a ich rast je pomerne rýchly.

Bodky

Podobne ako fazuľa, aj hrach možno teraz zasadiť na jarný zber.

Letný pór

Letný pór sa seje v januári. Na začiatku leta budú pripravené na zber.

cibuľa

Biela alebo červená cibuľa sa vysádza v januári a môžete ju zbierať na jar.

Kapusta

Kapusta má rada chlad. Ružičkový kel, karfiol a kel môžete sadiť už teraz.

Šalotka

Šalotka ocení chlad a dá sa vysádzať v tomto ročnom období.

Zimný šalát

Zimný šalát je veľmi odolný voči chladu. Môže sa zasiať v januári a zberať na jar.

Petržlen

Petržlen je ďalšou bylinkou, ktorú môžete počas zimy zasiať v interiéri.

PREČÍTAJTE SI  Zlepšite kvalitu vzduchu doma v zime: naše tipy pre ľahší a zdravší domov

Mrkva

Mrkva miluje chlad a už sa dá zasiať.

Zaobstarajte si záhradnícke náradie!

Pestovanie vlastnej zeleninovej záhrady v januári si vyžaduje trochu plánovania a prípravy. Vyberte si správnu rozmanitosť zeleniny, dobre si pripravte pôdu a buďte trpezliví. Dielo, ktoré dnes zasejete, sa na jar premení na čerstvú a chutnú úrodu.

Návrat hore