Cacio E Pepe je klasické cestovinové jedlo pochádzajúce z Ríma, známe svojou bohatou kombináciou syra a cestovín, čo robí toto jedlo pomerne kalorickým. Ak hľadáte ľahšiu, nízkotučnú verziu tohto obľúbeného receptu, môžete vyskúšať túto alternatívu Cacio E Pepe so špagetovou tekvicou.
Ingrediencie
- 6 šálok (1 420 ml) uvarenej špagetovej tekvice
- ¼-½ šálky (60-120 ml) aquafaby, čo je tekutina z plechovky cíceru, alebo zmes kukuričného škrobu pripravená zmiešaním 4 polievkových lyžíc studenej vody s 1 polievkovou lyžicou kukuričného škrobu. Viac informácií nájdete v poznámke na konci stránky.
- ¼ šálky (50 g) strúhaného parmezánu
- ½ čajovej lyžičky (1 g) čierneho korenia
Pokyny
- V veľkom hrnci opražte čierne korenie na nízkej až strednej teplote po dobu 1 až 2 minút, kým nezačne voňať.
- Pridajte parmezán a aquafabu alebo zmes kukuričného škrobu a dôkladne premiešajte, kým sa dobre nespoja.
- Akonáhle sa zmes zahustí na omáčku, pridajte uvarenú špagetovú tekvicu.
- Pokračujte v miešaní, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
- Pre voliteľný dotyk ozdobte čerstvou bazalkou.
Dôležitá poznámka
Aquafaba je tekutina z plechovky cíceru a funguje ako zahusťovadlo pre omáčku, pretože nepoužívame vodu z cestovín.