Miska na špagety squash Cacio e Pepe

Cacio E Pepe je klasické cestovinové jedlo pochádzajúce z Ríma, známe svojou bohatou kombináciou syra a cestovín, čo robí toto jedlo pomerne kalorickým. Ak hľadáte ľahšiu, nízkotučnú verziu tohto obľúbeného receptu, môžete vyskúšať túto alternatívu Cacio E Pepe so špagetovou tekvicou.

Ingrediencie

  • 6 šálok (1 420 ml) uvarenej špagetovej tekvice
  • ¼-½ šálky (60-120 ml) aquafaby, čo je tekutina z plechovky cíceru, alebo zmes kukuričného škrobu pripravená zmiešaním 4 polievkových lyžíc studenej vody s 1 polievkovou lyžicou kukuričného škrobu. Viac informácií nájdete v poznámke na konci stránky.
  • ¼ šálky (50 g) strúhaného parmezánu
  • ½ čajovej lyžičky (1 g) čierneho korenia

Pokyny

  1. V veľkom hrnci opražte čierne korenie na nízkej až strednej teplote po dobu 1 až 2 minút, kým nezačne voňať.
  2. Pridajte parmezán a aquafabu alebo zmes kukuričného škrobu a dôkladne premiešajte, kým sa dobre nespoja.
  3. Akonáhle sa zmes zahustí na omáčku, pridajte uvarenú špagetovú tekvicu.
  4. Pokračujte v miešaní, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  5. Pre voliteľný dotyk ozdobte čerstvou bazalkou.

Dôležitá poznámka

Aquafaba je tekutina z plechovky cíceru a funguje ako zahusťovadlo pre omáčku, pretože nepoužívame vodu z cestovín.

PREČÍTAJTE SI  Nebezpečenstvo číha v ultra-spracovaných potravinách: Chráňte sa teraz
Publikované : 11/10/2024
Sledujte nás

Julijana Lorger

Ako astrologický nadšenec a spoluautor na FyzioPortal.sk uvádzam svoju lásku ku kozmu do života prostredníctvom zasvätených článkov a obsahu. Moja práca je zameraná na to, aby som čitateľom pomohla zistiť viac o ich astrologických znameniach a o tom, ako nebeské vplyvy formujú ich život. Spolupráca so Sajidom Blancom mi umožňuje podeliť sa o svoju vášeň pre astrológiu so širším publikom a prispieť k platforme, ktorá si cení intelektuálnu zvedavosť aj osobné objavovanie.

Návrat hore