Blog

Rozhovor, Miriam Šinglerová, AMBIO Rehabilitačné centrum

Čo Vás viedlo k otvoreniu súkromného rehabilitačného centra?

Už na strednej škole som vedela, čo chcem robiť a akým smerom ísť. Popri štúdiu vysokej školy som chodila na kurzy, konferencie a vzdelávala sa. Zhruba v tom čase sa zrodila myšlienka, ponúknuť ľuďom v príjemnom prostredí kvalitné služby, na ktoré nemusia dlho čakať. Samozrejme s kvalifikovaným personálom, aby bola liečba úspešná a aby každý odchádzal s úsmevom.

Viete, ako to vyzerá v štátnych zariadeniach. Termíny sú často obsadené, miestami nedostupné a veľa ľudí nemusí nemocničné prostredie.

Tak vznikla myšlienka a dnes je už AMBIO Rehabilitačné centrum skutočnosťou. Našou prioritou je poskytovanie odbornej starostlivosti, aby bol spokojný aj ten najnáročnejší klient. Pre mňa je to tá najkrajšia práca, ktorá ma napĺňa spokojnosťou.

ambio

Akí klienti sa môžu objednať k Vám na terapiu?

Objednať sa môžu klienti s rôznymi ochoreniami a diagnózami.

Poskytujeme služby od vyšetrenia až po aplikáciu terapií. Máme vybavenie na vykonávanie rôznych prístrojových terapií, ponúkame cvičenie školy chrbta, skupinové aj individuálne cvičenia a tiež poradenstvo.

Staráme sa o dospelých, deti, športovcov, telesne postihnutých aj dôchodcov.

ambio_fyzio_room

Okrem fyzioterapie a rehabilitácie poskytujete pri liečbe spojenie troch unikátnych terapií (chromoterapia, muzikoterapia, aromaterapia), aké sú ich účinky na ľudské telo?

Tieto terapie sú využívané najčastejšie pri detskej mozgovej obrne, alebo pri nadmernom stresovom vypätí u ľudí. Spojenie farby, ktorá doplní to, čo vám chýba, hudby, ktorú máte radi a vône, ktorá vám je príjemná - sa aktivujú všetky vaše zmysly. Vtedy telo relaxuje psychicky aj fyzicky a naša terapia je o to efektívnejšia.

Akým smerom by sa podľa Vás mala uberať rehabilitácia na Slovensku v najbližších rokoch?

V tomto obore je potrebné neustále sa vzdelávať a posúvať fyzioterapiu na Slovensku na vyššiu úroveň. Tiež je dôležité zavádzať nové trendy a napredovať, aby sa dostala do povedomia ľudí a stala sa ich súčasťou.

Za príjemný rozhovor ďakujeme Miriam Šinglerovej, vedúcej fyzioterapeutke a riaditeľke rehabilitačného centra AMBIO.

Miriam_Singlerova_fyzio