Blog

FYZIO SHOWROOM

Priatelia, asi sa všetci zhodneme na tom, že prístroje vo fyzioterapii sú dobrí pomocníci. Nikdy plnohodnotne nenahradia ruky fyzioterapeuta ale v správnej kombinácii s manuálnou terapiou dokážu výrazne zvýšiť výsledný efekt liečby. Pretože kvalitné prístroje predstavujú finančne náročné investície, je samozrejme potrebné si ich zaobstaranie dôkladne zvážiť. Najlepšie je s prístrojom sa osobne zoznámiť, vyskúšať si ho, dozvedieť sa o ňom čo najviac od kolegov, ktorí ho dlhodobo používajú vo svojich ambulanciach. Preto sme sa pre vás rozhodli, v spolupráci s našimi partnermi, zorganizovať Dni otvorených dverí pod názvom FYZIO SHOWROOM.

Prvý Fyzio ShowRoom nám umožní zoznámiť sa a vyskúšať si rázovú vlnu Shockwave Dual Power od Winform Medical Engineering.

SWDP      

Kedy? Sobota, 30.júna, 10:00 - 12.00

Kde? Vitalcentrum, Cintorínska 9, Bratislava

SWDP_3

Akcia sa bude niesť v duchu motta: "Bez bolesti ide všetko ľahšie." 

Čo je to rázová vlna?

RÁZOVÁ VLNA je moderná a vysokoefektívna liečebná metóda, ktorá akceleruje samoliečivé procesy ľudského organizmu, stimuluje metabolizmus a zlepšuje prekrvenie v postihnutom mieste. To vedie k postupnej regenerácii a uzdraveniu tkaniva.

Pojmom „rázová vlna“ sa popisujú mechanické tlakové impulzy, ktoré sa šíria v podobe vlny do prostredia (vody, vzduchu alebo ľudského tela). Na čele rázovej vlny sa veľmi rýchlo zvyšuje tlak a dosahuje vysoké hodnoty. Rázovou vlnou sa prenáša obrovské množstvo energie do väzivého, svalového alebo kostného tkaniva v subakútnom alebo chronickom stave.

Koleno

Hlavné indikácie pre použitie:

- Manžeta rotátora ramena (s alebo bez kalcifikácií)

- Patelárna šľacha kolena

- Achillova šľacha na úrovni chodidla

- Zápal pri zapojení plantárnej fascie (tzv. „bolestivá ostroha pätnej kosti“)

- Bolesti lakťa: laterálna amediálna epikondylitída (tzv. „tenisový lakeť“ a „golfový lakeť“), atď.

- Pseudoartróza / nezrastenie zlomenín

- Stresové zlomeniny

- Osifikujúca myozitída

- Heterotopické kalcifikáty

- Osteonekróza v raných štádiách

- Osteochondritída dissecans v raných štádiách po kostnej zrelosti

- Komplexný regionálny bolestivý syndróm

Rameno

"Pridaná hodnota a úžitok rázovej vlny kombinovanej s rádiofrekvenciou je zbavenie pacienta akútnej aj chronickej bolesti aj v prípadoch, kde iná terapia nezaberá. Ošetrenie je BEZBOLESTNÉ, čo je v prípade technológie rázovej vlny jedinečné. Ošetrenie pripraví pacienta na ďalšie fyzioterapeutické postupy. Vychádzame z presvedčenia aj vlastnej skúsenosti, že pacient má oveľa vačšiu motiváciu a chuť pracovať na sebe a cvičiť ak ho nič nebolí."

Fyzio ShowRoom bude trvať 2 hodiny a toto všetko sa dozviete:

Biologický princíp a mechanizmus účinku rázovej vlny v synergii s diatermiou na ľudské telo a špeciálne na pohybový aparát.

O svoje 8 mesačné praktické skúsenosti s používaním bezbolestnej rázovej vlny SWDP sa podelí fyzioterapeutka Diana Polakovičová-Fekete.

Ukážky ošetrenie v praxi, budete si môcť ošetrenie vyskúšať „na vlastnom tele a vlastnými rukami“.

SWDP_particolare-721x480-2

Vstup na akciu je BEZPLATNÝ. Registrácia vašej účasti je však potrebná. Spravte tak, prosím, tu. Tešíme sa na vás.