Blog

Na káve s odborníkom na dezinfekciu

Nebyť rodičov chemikov, možno by sme tento rozhovor neviedli. Lenže, keď chemikovi poviete, že ste natrafili na zaujímavú kombináciu peroxidu vodíka a striebra, zbystrí pozornosť a prejaví živý záujem.. inak to nebolo ani v prípade Michala Hanusa a jeho rodičov, ktorí ho na ceste za výhradným zastúpením legendárnej švajčiarskej značky SANOSIL podporovali od samého začiatku. Dnes je majiteľom jej slovenskej pobočky už vyše 10 rokov a za sebou má nespočetné množstvo zaujímavých aplikácii, vrátane jedného celoplošného testovania.

INFINITY method® – po prvýkrát na Slovensku

Milí kolegovia, je nám veľkým potešením pozvať vás na odborné certifikované kurzy INFINITY method®.  Kurzy sú určené fyzioterapeutom a lekárom z odboru fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia.

Bobath koncept - vyšetrenie a liečba dospelých s neurologickým ochorením

Milí kolegovia, je nám veľkým potešením pozvať vás na odborný certifikovaný kurz "Bobath koncept - vyšetrenie a liečba dospelých s neurologickým ochorením".

Tento základný kurz je určený fyzioterapeutom, klinickým logopédom a logopédom v zdravotníctve.

Cieľom je získať osobitnú odbornú spôsobilosť v komplexnej diagnostike a pohybovej liečbe dospelých osôb s neurologickým ochorením, najmä pacientov po cievnej mozgovej príhode.

Rozhovor s detskou fyzioterapeutkou PhDr. Ninou Sládekovou, PhD.

Nenechajte si ujsť rozhovor s výbornou detskou fyzioterapeutkou PhDr. Ninou Sládekovou, PhD., pôsobiacou v súkromnom rehabilitačnom zariadení Vitalclinic v Nitre. Ak vás zaujíma, aký je jej názor na správny psychomotorický vývoj a zároveň aj praktické rady naň, nevynechajte nasledujúci rozhovor.

Rozhovor s Mgr. Magdalénkou Varcholovou

Milí rodičia, prečítajte si rozhovor s Mgr. Magdalénkou Varcholovou, ktorá patrí k špičke detskej fyzioterapie na Slovensku. Nájdete ju vo Vitalclinic v Bratislave.

Diagnóza: Spinálna svalová atrofia (SMA1)

Celé Slovensko zomkol príbeh 4 malých detičiek, ktoré trpia genetickým ochorením SMA1. Prebiehajú zbierky, podporuje ich verejnosť, športovci aj politici. Ani my nie sme výnimkou. Rozprávali sme sa s maminkou malého Alexeja Fabiana, Andrejkou Hrušovskou a so skúsenou detskou fyzioterapeutkou, Mgr. Magdálenou Varcholovou z Vitalclinic v Bratislave.

Moderná prístrojová liečba ako účinná pomoc v práci fyzioterapeuta
Praktický workshop pre zoznámenie sa s technológiami bezbolestnej rázovej vlny, TECAR terapie a vysoko-výkonného terapetického laseru. Možnosť osobne si vyskúšať prácu s prístrojmi a zároveň sa oboznámiť s osobnými praktickými skúsenosťami fyzioterapeuta.
Interview, Ivetka Majirská, Vitalclinic

"Najväčšou výzvou je pre mňa diagnosticky sa zamerať na odhalenie prvotnej príčiny zdravotného problému, ktorý nemusí byť vždy v mieste bolesti. Cielene v terapii spolupracovať na jej odstránení, no samozrejme nezabúdať pritom na  celkový stav a individualitu každého pacienta." Ivet Majirská, Vitalclinic

FYZIO SHOWROOM

Priatelia, asi sa všetci zhodneme na tom, že prístroje vo fyzioterapii sú dobrí pomocníci. Nikdy plnohodnotne nenahradia ruky fyzioterapeuta ale v správnej kombinácii s manuálnou terapiou dokážu výrazne zvýšiť výsledný efekt liečby. Pretože kvalitné prístroje predstavujú finančne náročné investície, je samozrejme potrebné si ich zaobstaranie dôkladne zvážiť. Najlepšie je s sprístrojom sa osobne zoznámiť, vyskúšať si ho, dozvedieť sa o ňom čo najviac od kolegov, ktorí ho dlhodobo používajú vo svojich ambulanciach. Preto sme sa pre vás rozhodli, v spolupráci s našimi partnermi, zorganizovať Dni otvorených dverí pod názvom FYZIO SHOWROOM.

FYZIO SUMMER CAMP

Priatelia, do roku 2018 sme si dali záväzok, že sa zameriame predovšetkým na vzdelávanie. Sľúbili sme vám, že prinesieme nadstavbu na naše Fyziokaviarne. A je to tu! Na leto sme pre vás pripravili Fyzio Summer Camp. Nenechajte si ujsť sériu skvelých štvorhodinových workshopov.