5 Nevyhnutné konzervy pre zdravšiu, pripravenú na použitie spíž

V dnešnom rýchlo sa meniacom svete nie je vždy možné variť od základov. Ale konzervované potraviny ponúkajú rýchlu, výživnú alternatívu, ktorá udrží vaše jedlá zdravé a bezproblémové. Napriek svojej zlému renomé sú mnohé konzervované potraviny bohaté na základné živiny, čo z nich robí pohodlný a ekonomický spôsob, ako zásobovať svoje telo.

1. Konzervované ustrice

Nutričná sila, ustrice sú bohaté na bielkoviny, železo, vitamín B12, zinok a selén. Sú tiež ľahšie na konzumáciu ako čerstvé, čo z nich robí skvelú voľbu na zvýšenie energie a rast svalov.

Použitie: Užívajte ich priamo z konzervy alebo pridajte do polievok, šalátov a cestovín.

2. Konzervované čili papričky Chipotle v adobo omáčke

Tieto pikantné papričky obsahujú kapsaicín, ktorý podporuje zdravie srdca a môže znížiť riziko rakoviny. Pridávajú odvážnu, údenú chuť k akémukoľvek jedlu.

Použitie: Zamiešajte do chili, marinád alebo ich rozmixujte do omáčok pre ohnivý nádych.

3. Konzervovaná tekvica

Plná beta-karoténu a vitamínu A, konzervovaná tekvica podporuje zdravie očí a imunitu. Je tiež prirodzene sladká, čo z nej robí všestrannú prísadu.

Použitie: Miešajte do ovsených vločiek, chili, palaciniek alebo smoothie pre zvýšenie výživy.

4. Konzervované čierne fazuľky

Tieto fazuľky bohaté na vlákninu zlepšujú zdravie srdca, stabilizujú hladinu cukru v krvi a sú nabité bielkovinami a antioxidantmi.

Použitie: Pridajte do polievok, šalátov, taco alebo si pripravte zeleninové burgery pre výživné jedlo.

5. Konzervované drvené paradajky

Bočné na lykopén, antioxidant, ktorý podporuje zdravie mozgu a srdca, konzervované paradajky poskytujú celoročnú chuť a výživu.

Použitie: Použite v omáčkach na cestoviny, polievkach alebo kari, alebo ich rozmixujte s chipotle pre pikantnú omáčku.

PREČÍTAJTE SI  Zbohom škvrny: objavte spoľahlivý tip, ako vyprať ponožky a urobiť ich žiarivo bielymi
Návrat hore